WP_20160831_19_08_05_Pro

Välkommen till Spårarna!

Här finner du äventyr för dig som är 8-9 år gammal (går i årskurs 2-3).

Spårare 8–9 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. När man går i 2:an och 3:an är man spårarscout. Här lär vi oss alla grunder för att när vi blir äldre kunna göra de riktigt häftiga sakerna.

Under terminen kommer spårarna ägna sig mycket målspåren Känsla för naturen, Problemlösning och Fantasi och kreativt uttryck. Aktiviteterna kommer att ge chansen att uppleva naturen på olika sätt, att lära sig om allemansrätten och karttecken, att samarbeta i patrullerna kring att lösa olika problem, samt att använda olika kreativa uttryck. De kommer också ta intressemärket Matettan, som handlar om enkel matlagning/bakning inne och ute. De som missade Plåstra i höstas ska få en chans att ta det också.

Praktisk info

På mötena försöker vi alltid att vara ute, så det är viktigt att man är klädd efter väder. Dessutom rekommenderar vi oömma kläder för att scouterna bekvämt ska kunna delta i lekar och det finns alltid en risk (eller chans…) att de är smutsiga och luktar rök när de kommer hem. Meddela om scouten inte kan komma på ett möte, så att vi vet.

Mötesdagar

Spårarna träffas på tisdagar mellan klockan 18:45 och 19:45. Vi har delat upp avdelningen i två grupper som kommer ha möte i princip varannan vecka. Vissa möten och aktiviteter kommer de ha tillsammans för båda avdelningarna. Av terminsprogrammet framgår hur detta är upplagt.

Terminsprogram

Terminsprogrammet finns att ladda ner här nedan.