20220507_105521

Välkommen till Spårarna!

Här finner du äventyr för dig som är 8-9 år gammal (går i årskurs 2-3).

Spårare 8–9 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. När man går i 2:an och 3:an är man spårarscout. Här lär vi oss alla grunder för att när vi blir äldre kunna göra de riktigt häftiga sakerna.

Under vårterminens första möte får spårarna ett hemligt, uppdelat meddelande där en okänd världs invånare ber dem om hjälp mot en hotande katastrof. Under terminens kommande möten kommer de förbereda sig för de strapatser som väntar dem under äventyret. Givetvis är patrullen (den lilla, fasta gruppen som man arbetar i) grunden även nu. Medlemmarna i patrullen turas om att prova på att vara patrulledare och då ha små avgränsade ledarskaps-uppgifter som oftast fokuserar på att hålla ihop patrullen och se till att alla får vara delaktiga i uppgifterna.

Terminsstart:

Terminen startar 10 januari för Skogsdjuren, 17 januari för Vattendjuren och 19 januari för Fåglarna. Avdelningarna har sedan ordinarie möten varannan vecka, men glöm inte att läsa respektive avdelnings terminsprogram.

Praktisk info

På mötena kommer vi alltid att vara ute åtminstone delar av mötet, så det är viktigt att man är klädd efter väder. Dessutom rekommenderar vi oömma kläder för att scouterna bekvämt ska kunna delta i aktiviteter och lekar – och det finns alltid en risk (eller chans…) att de är smutsiga och luktar rök när de kommer hem. Meddela om scouten inte kan komma på ett möte, så att vi vet.

Mötesdagar

Spårarna träffas mellan klockan 18:45 och 20:00. Vi har i år det oerhört glädjande läget att vi har så många scouter och även ledare, att vi kommer ha tre avdelningar. Skogsdjuren har möten tisdagar jämna veckor, Vattendjuren har möten tisdagar udda veckor, Fåglarna har möten torsdagar udda veckor. Vissa aktiviteter, såsom läger, kommer vi ha gemensamt med alla avdelningarna. Det förekommer även kårgemensamma aktiviteter med de äldre scouterna. Av terminsprogrammet framgår hur detta är upplagt. Vissa aktiviteter vill vi ha in anmälningar till och det framgår också av terminsprogrammet. Lapp med info om dessa aktiviteter delas ut på möte när det börjar närma sig alternativt skickas ut på mail, och finns sedan att ladda ner på hemsidan.

Terminsprogram

Terminsprogrammet finns att ladda ner här nedan.

Spårarnas kalender