Äventyrare 12–15 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Det är kul att vara med i Scouterna. Tillsammans med kompisar får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och i får alla vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan, i Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Terminsstart vårterminen 2023

Vårterminen börjar den 18 januari.

Vi kör fortsatt möte på onsdagar mellan 19–21, man får lov att komma som tidigast 18:50. Vi är allt som oftast utomhus men det kan hända att vi är inne någon gång ibland, efter varje möte står det om vi ska vara ute eller inne. Man bör ha kläder efter väder på/med sig, hellre för varm än för kall. Mobiltelefoner lämnar man i fickan om inte annat anges under mötet. Samma regel som förra terminen gäller även i år, dvs att om man inte kan följa reglerna eller lyssnar på tillsägelser så kan man bli hemskickad med samtal hem till förälder. Vi behandlar varandra med respekt och är vänlig mot varandra och naturen.

I vår är målet att kunna genomföra ett överlevnadsläger där varje scout ska klara sig själv, mer info finns på baksidan. För att kunna genomföra detta läger måste vi träna och fräscha upp vissa färdigheter. Äventyrarna var med och planerade vårterminen och känner förhoppningsvis igen sin planering.

Vi har medvetet inte bokat några möten under sport och påsklov, det kan hända att det blir något litet möte men detta meddelar vi i god tid.

Mötestider:

Äventyrarna har möten på onsdagar mellan klockan 19:00 och 21:00.