Torsdagsspårarna byter dag

Denna höst gjorde scoutkåren en satsning att starta upp två avdelningar för vår yngsta åldersgrupp, spårarna. Där har varit bra uppslutning vilket känns jätteroligt. Vi vill gärna fortsätta med två avdelningar, men en förändrad ledarsituation gör att vi inte längre kan ha en avdelning på torsdagar.

Det är tråkigt för oss att inte kunna ha en torsdagsgrupp. Men så som det är kan vi inte ha ett stabilt ledarteam på torsdagar. Och för att få till en bra verksamhet behöver vi få en stabil grupp vuxna som barnen kan lära känna och vara trygga med.

Torsdagsavdelningen kommer istället att flytta till att vara på tisdagar. Samma tid som innan. På tisdagar finns redan en avdelning spårarscouter. Men vi har en stor gård, så det ska gå bra att ha två avdelningar samtidigt.

Just nu kan vi skrapa ihop ledare för att ha några möten till. Men för att så snabbt som möjligt få till en bra, stabil verksamhet har vi valt att snart byta mötesdag. Mötet den 28 september kommer vara det sista på torsdagar. Efter det kommer nästa möte vara den 3 oktober, och sen fortsätter det på tisdagar.

Fakturor för medlemsavgifter kommer skickas ut i oktober. Om det tyvärr är så att ni inte kan vara med längre pga bytet, så behöver ni så klart inte betala en medlemsavgift. Bara berätta för oss så vi vet att ni slutar, så stryker vi fakturan.

• Spåraravdelningen på torsdagar kommer att flytta till tisdagar.
  • Avdelningen kommer att ha samma mötestid, 18:00 till 19:30.
  • Nästa möte är den 28 september, torsdag. Sen byts mötesdag, så den 3 oktober, tisdag, är det möte igen. Därefter är mötet på tisdagar.