Stor tillströmning av nya scouter

Nu är det populärt att bli scout i Veberöd. Efter förra veckans besök i skolorna i Veberöd och Blentarp strömmade det in nyfikna barn på Spårarnas prova-på-möte i tisdags. Över 50 intresserade och nyfikna barn letade sig ner till scoutgården för att uppleva scouting.

Att scouting växer i popularitet över hela Sverige har vi kunnat se några år. Nu syns det också i Veberöd. Förra veckan gick en av distriktets konsulenter ut och pratade om scouting i skolklasserna i Veberöd och Blentarp och i tisdags höll kåren ett prova-på-möte i samband med spårarnas möte. Tillströmningen blev bättre än någon hade vågat hoppas och större än vad man var beredd på. Över 50 intresserade barn, de flesta i spårarålder men även några i upptäckarålder, kom till scoutgården och provade på scouting. Med sådan tillströmning tvingades ledarna ringa in förstärkning för att kunna ta emot alla barn och verksamheten att flyta.

Efter prova-på-mötet var intrycken att alla hade haft roligt och fått en spännande upplevelse. Nu hoppas vi att de allra flesta också vill stanna kvar och uppleva scouting på riktigt, med övernattningar, läger och äventyr.