Nu börjar scouterna!

På onsdag klockan 18:30 har vi vår gemensamma scoutstart nere på Scoutgården. Tidigare och nya scouter är då varmt välkomna för att få lite information om terminen, träffa andra scouter och ledare samt göra lite aktiviteter.

Vi börjar med en gemensam samling med information och sen vidtar aktiviteter. En viktig aktivitet är att alla scouter – på egen hand eller med förälders hjälp – ska fylla i en registreringslapp med person- och kontaktuppgifter. Som förälder får du gärna ta ansvar för att detta blir gjort så att vi har kompletta uppgifter till respektive scout och föräldrar. Vi avslutar gemensamt på scoutgården klockan 20:00.
Varmt välkomna!

På förra årets scoutstart var backklättring en mycket uppskattad aktivitet.

Lite information inför hösten

Våra kårledare har varit aktiva under vår och sommar och sett till att vi har bra ledargäng på alla avdelningar. Vi har fått in några nya ledare och fyllt på med fler hjälpledare. Det finns dock fortsatt möjlighet för den som är intresserad att kliva in och hjälpa till på, i första hand, spårarna. Prata med Mette eller Therese om detta.

Under hösten kommer flera ledare gå ledarutbildningar för att bli ännu bättre scoutledare. De som är nya och hjälpledarna kommer gå grundläggande scoutledarutbildningar och en del av de som har lite erfarenhet kommer bygga på sin scoutledarkompetens med kompletterande och mer utmanande utbildningar. Det är en trygghet och ynnest att vi har möjlighet att ha utbildade scoutledare på alla avdelningar.

Läget på avdelningarna

alder-sparareSpårarna kommer ha sina möten på tisdagar mellan 18:30 och 20:00. Under hösten kommer de arbeta med intressemärket Tända för att få värme, kunna laga mat och skapa en mysig stämning. De kommer också paddla och ha en övernattning.
Ansvarig ledare: Erika Läck; erika@veberodscout.se

alder-upptackareUpptäckarna kommer fortsätta med möten på måndagar mellan 18:30 och 20:00. Deras termin inleds med ett paddeltema med paddlingar både på badet och i Sövde. Håll koll på terminsprogrammet och ta med badkläder och handduk när det är lämpligt!
Ansvarig ledare: Stefan Fernryd; stefan@veberodscout.se

alder-aventyrareäventyrarna kommer terminen handla en del om hur man fixar dricka när man glömt fylla vattendunken och hur man håller maten i ätbart skick en längre tid. Avdelningsmötena kommer ligga på onsdagar mellan 19:00 och 21:00.
Ansvarig ledare: Josefin Bengtsson; josefin@veberodscout.se

alder-utmanareUtmanarna kommer ha möte för att planera sin termin efter scoutstarten. Vi vet dock redan nu att ett gäng utmanare har tagit sikte på att dela i Scouternas nationella årsmöte – Demokratijamboreen – tillsammans med uppåt 2.000 scouter från hela landet. Det blir en spännande helg i Västerås!
Ansvarig ledare: David Wernbro; david@veberodscout.se

Mer information om avdelningarnas aktiviteter kommer inom kort på respektive avdelningssida på scoutkårens hemsida www.veberod.scout.se . Håll ett öga på just din avdelnings sida för aktuell information!

Lite övrig information:

Scoutdräkt – Vi ser gärna att alla scouter har scoutdräkt på i samband med våra möten och aktiviteter. Scoutdräkten består av en vit scouthalsduk och Scouternas t-shirt, piké eller skjorta. I Veberöd går det att köpa t-shirts och skjortor i ett urval av storlekar på Cosmo barnkläder. Vill man ha storlekar eller modeller som inte finns där så finns hela kollektionen och en hel del bra scoutprylar på Scoutshop.se. Mer information om scoutdräkten finns också på hemsidan.

Betalning av deltagaravgifter – precis som de senaste åren så ska all betalning av deltagaravgifter ske till kårens konto. Nytt för den här terminen är att vi, som komplement till bankgirot, nu också tar emot betalningarna via Swish. Information om hur du betalar finns del på hemsidan och dels på respektive anmälningslapparna till respektive aktivitet.

Varmt välkomna till en spännande höst med Veberöds scoutkår!