Fler vill bli scouter

Scouterna blir allt mer populära bland barn och ungdomar och allt fler ungdomar går med i scouterna. Det är en positiv utveckling som hållit i sig i tre år.

P1150388

TT och flera tidningar rapporterar idag om den positiva utveckling som vi ser inom scouterna där allt fler barn och ungdomar väljer att bli scouter. Just nu ökar antalet scouter med en hel patrull – 8 scouter – per dag.

Läs artikeln i Svenska Dagbladet här.

Även i Veberöds scoutkår har vi märkt av ett ökat intresse för scouterna. Allt fler barn och ungdomar i Veberöd med omnejd vill bli scouter.
– Det är jättekul att fler vill bli scouter. Vi som varit med i många år vet ju hur kul och utvecklande det är att vara scout. Det är bara kul att fler vill ta del av de upplevelser och de äventyr som scouterna upplever, säger Thomas Bruno, informationsansvarig i Veberöds scoutkår.
– I samband med vårens rekrytering fick vi nästan 60 barn som kom och provade på scouting och över 30 av dem valde att fortsätta på Spårarna och Upptäckarna, fortsätter Thomas. Till hösten räknar vi med att kunna öppna en ny spåraravdelning (för barn i årskurs 2-3) och vi ser fram mot att kunna ta emot ännu fler scouter till alla avdelningar till hösten.

Vill du eller ditt barn bli scout i Veberöd? Läs mer under ”Bli scout!” på hemsidan.