Årsmötet 2018

Onsdagen den 21 mars hölls Årsmöte i Veberöds Scoutkår. På mötet närvarade 31 personer, varav samtliga med rösträtt. Som ordförande för mötet valdes Silje Martinsen, som genomförde arbetet med bravur. Styrelsen sekreterare Hanna Wernbro valdes som sekreterare för årsmötet. Årsmötet Läs mer »

Fortsatt scoutdrift av Veberödsbadet

Även till sommaren kommer Veberöds scoutkår driva friluftsbadet i Veberöd. Det står klart sedan scoutkåren hittat lösningar på ett par svåra frågor och efter goda diskussioner med Lunds kommun fått klargjort förutsättningarna för det fortsatta samarbetet. Styrelsen för Veberöds scoutkår Läs mer »

Nu öppnar vi kö till Spårarna

Nu kan du ställa ditt barn i kö till våra Spåraravdelningar! Det är just nu mer populärt än på länge att vara scout i Veberöd. På alla våra avdelningar har vi sett en tillströmning av fler scouter det senaste året. Läs mer »

Utmanarna och RS till läger 2 nov

Utmanarna och RS kommer åka på ett gemensamt läger med Vallentunas scoutkår 2 november till 5 november. Som information till scouterna och föräldrar har vi komponerat ett informationsbrev:

Uppsägning av Veberödsbadet

Veberöds Scoutkår har under lång tid drivit och utvecklat verksamheten på Veberöds Friluftsbad på uppdrag av Lunds kommun. Under många år har detta samarbete fungerat mycket bra och vi har kunnat erbjuda ungdomarna inom scoutkåren möjlighet till sommarjobb. Vi har Läs mer »

Torsdagsspårarna byter dag

Denna höst gjorde scoutkåren en satsning att starta upp två avdelningar för vår yngsta åldersgrupp, spårarna. Där har varit bra uppslutning vilket känns jätteroligt. Vi vill gärna fortsätta med två avdelningar, men en förändrad ledarsituation gör att vi inte längre Läs mer »

Fler vill bli scouter

Scouterna blir allt mer populära bland barn och ungdomar och allt fler ungdomar går med i scouterna. Det är en positiv utveckling som hållit i sig i tre år. TT och flera tidningar rapporterar idag om den positiva utveckling som Läs mer »

Teknikproblem med Trygga Möten

För närvarande är det problem med att få intyg från Trygga Möten. Enligt Scoutservice.se beror problemet på ett fel i den plattform som Trygga Möten ligger i. Leverantören är medveten om problemet och kommer förhoppningsvis snart lösa det. Om man Läs mer »

Anmäl dig till äventyrsveckan

I ett samarbete mellan Veberöds Scoutkår och Friluftsfrämjandet i Veberöd kommer vi under sommaren ordna en äventyrsvecka för barn födda 2004-2007. Det blir en äventyrsvecka med aktiviteter runt om i och omkring Veberöd. Lägret ordnas 19-22 juni och är ett Läs mer »

Nu flyttar scoutdräkten

Nu flyttar vi den lokala försäljningen av scoutdräktsplagg till Veberöds Hälsobutik. Eftersom Cosmo barnkläder lägger ner kan vi inte längre ha scoutdräktsplagg i den butiken. Tack vare en god insats från Mammaföreningen har vi nu klart med en annan butik Läs mer »