Utmanarna och RS till läger 2 nov

Utmanarna och RS kommer åka på ett gemensamt läger med Vallentunas scoutkår 2 november till 5 november. Som information till scouterna och föräldrar har vi komponerat ett informationsbrev:

Uppsägning av Veberödsbadet

Veberöds Scoutkår har under lång tid drivit och utvecklat verksamheten på Veberöds Friluftsbad på uppdrag av Lunds kommun. Under många år har detta samarbete fungerat mycket bra och vi har kunnat erbjuda ungdomarna inom scoutkåren möjlighet till sommarjobb. Vi har Läs mer »

Torsdagsspårarna byter dag

Denna höst gjorde scoutkåren en satsning att starta upp två avdelningar för vår yngsta åldersgrupp, spårarna. Där har varit bra uppslutning vilket känns jätteroligt. Vi vill gärna fortsätta med två avdelningar, men en förändrad ledarsituation gör att vi inte längre Läs mer »

Fler vill bli scouter

Scouterna blir allt mer populära bland barn och ungdomar och allt fler ungdomar går med i scouterna. Det är en positiv utveckling som hållit i sig i tre år. TT och flera tidningar rapporterar idag om den positiva utveckling som Läs mer »

Teknikproblem med Trygga Möten

För närvarande är det problem med att få intyg från Trygga Möten. Enligt Scoutservice.se beror problemet på ett fel i den plattform som Trygga Möten ligger i. Leverantören är medveten om problemet och kommer förhoppningsvis snart lösa det. Om man Läs mer »

Anmäl dig till äventyrsveckan

I ett samarbete mellan Veberöds Scoutkår och Friluftsfrämjandet i Veberöd kommer vi under sommaren ordna en äventyrsvecka för barn födda 2004-2007. Det blir en äventyrsvecka med aktiviteter runt om i och omkring Veberöd. Lägret ordnas 19-22 juni och är ett Läs mer »

Nu flyttar scoutdräkten

Nu flyttar vi den lokala försäljningen av scoutdräktsplagg till Veberöds Hälsobutik. Eftersom Cosmo barnkläder lägger ner kan vi inte längre ha scoutdräktsplagg i den butiken. Tack vare en god insats från Mammaföreningen har vi nu klart med en annan butik Läs mer »

Inställt St Georgsfirande

Söndagens firande av scouternas skyddshelgon – St Georg – är inställt. På grund av ett alltför lågt deltagande har arrangerande ledare bestämt sig för att ställa in evenemanget. Den 23 april firar scouter över hela världen St Georg, scouternas skyddshelgon. Läs mer »

Vi arrangerar Äventyrsvecka med Friluftsfrämjandet

I sommar arrangerar vi en äventyrsvecka med sommarkollo tillsammans med Friluftsfrämjandet. Vi erbjuder dig som är född mellan 2004 och 2007 en spännande vecka med massor med äventyr. Läs mer på Friluftsfrämjandets Facebook-sida:

Stor tillströmning av nya scouter

Nu är det populärt att bli scout i Veberöd. Efter förra veckans besök i skolorna i Veberöd och Blentarp strömmade det in nyfikna barn på Spårarnas prova-på-möte i tisdags. Över 50 intresserade och nyfikna barn letade sig ner till scoutgården Läs mer »