Inställt St Georgsfirande

Söndagens firande av scouternas skyddshelgon – St Georg – är inställt. På grund av ett alltför lågt deltagande har arrangerande ledare bestämt sig för att ställa in evenemanget. Den 23 april firar scouter över hela världen St Georg, scouternas skyddshelgon. Läs mer »

Vi arrangerar Äventyrsvecka med Friluftsfrämjandet

I sommar arrangerar vi en äventyrsvecka med sommarkollo tillsammans med Friluftsfrämjandet. Vi erbjuder dig som är född mellan 2004 och 2007 en spännande vecka med massor med äventyr. Läs mer på Friluftsfrämjandets Facebook-sida:

Stor tillströmning av nya scouter

Nu är det populärt att bli scout i Veberöd. Efter förra veckans besök i skolorna i Veberöd och Blentarp strömmade det in nyfikna barn på Spårarnas prova-på-möte i tisdags. Över 50 intresserade och nyfikna barn letade sig ner till scoutgården Läs mer »

Bra drag på Julskyltningen

Det var kyligt och lite stundtals lite rått i luften men vid eldarna var det varmt och krabbelurerna var populära. Scouternas och ledarnas engagemang genererade också ett bra bidrag till Cancerfoden. Så kan årets Julskyltning sammanfattas. I samband med Julskyltningen Läs mer »

Nu börjar scouterna!

På onsdag klockan 18:30 har vi vår gemensamma scoutstart nere på Scoutgården. Tidigare och nya scouter är då varmt välkomna för att få lite information om terminen, träffa andra scouter och ledare samt göra lite aktiviteter. Vi börjar med en Läs mer »

Swish – nu även för deltagaravgifter

Nu går det bra att betala scouternas deltagaravgifter till hajker och läger via Swish. Efter beslut på scoutkårens styrelsemöte tidigare i veckan har ännu ett digitalt betalningsmedel gjorts tillgängligt. – Vi hoppas att det här ska göra det ännu lite Läs mer »

Torrpaddling i Björkaån

Torrpaddling kallas det när man paddlar kanot utan att ha vatten under kölen på kanoten. När upptäckarledarna Stefan och Micke gav sig ut för att öva paddlingsteknik under söndagen blev det en del av den varan. Inför höstterminen har upptäckarledarna Läs mer »

Swish på loppisen

På scoutkårens stora loppmarknad 4-5 juni kommer det vara möjligt att betala med Swish. Som ett komplement till kontantbetalningarna kommer det även gå att betala belopp över 100 kr via den populära betalningsappen Swish. Swish används av nästan fyra miljoner Läs mer »

Kåren firade St Georg

Den 20 april firade scoutkåren St Georg. I år stod Utmanaravdelningen för skådespel och grillning av drakkorven! St Georg fick även i år rädda invånarna i Silena från den hemska draken, som åt upp både får och barn. Prinsessan hade Läs mer »

Justeringsval på extra årsmötet

I samband med kvällens extra årsmöte valdes Henrik Bernkull till en av scoutkårens tre utsedda ledamöter i styrelsen i Stödföreningen Veberöds Scoutgård – Scoutgårdens vänner. Henrik har tidigare varit kassör i stödföreningen. Scoutkåren tackar Peter Hansson för hans engagemang i Läs mer »