Nu är Vilda igång!

Under söndagen drog sommarens stora scoutäventyr igång. Fördelat på tolv lägerplatser deltar just nu fyra tusen scouter i Vilda 2014 – Alla scouters läger. Veberöds scouter håller Vilda-läger tillsammans med Köpingebro, Everöd, Tomelilla och Åhus scoutkårer samt utmanargäng från Katalonien (Spanien) och Schweiz. På ängarna vid Karup Nygård (Sövde) har vi nu byggt vårt tillfälliga hem för den kommande veckan.

Under söndagen ägnade Upptäckare, Äventyrare och Utmanare från alla kårer sig åt att bygga läger. Tält restes; spisar, bord, bänkar, diskställ, torkställningar och annat byggdes och slaskgropar grävdes. I stekande hetta och strålande sol blev det också avsatt tid för bad och svalka i Sövdesjön. Våra äventyrare fick med sig både en tennisboll och en glad hund som mer än gärna jagade tennisbollen som kastades mellan de simmande scouterna.

Veberöds scouter uppställda inför invigningen.

Efter kvällsmaten blev det invigningsshow på lägerbålstema. Sånger, rop och spektakel blandades med reciterat invigningstal från de två ordförandena för Scouterna i Sverige. Då ordförandena inte själva var på plats på just vårt Vilda-läger fick två scouter läsa upp talet. Därefter förklarades Vilda för invigt och lägret tog sin början på riktigt.

Kvällen kom att avslutas med ett rejält, naturligt fyrverkeri i form av ett annalkande åskväder. Dock endast långt bort i fjärran tills scouter och ledare somnat gott i sovsäckar och tält. Strax innan fem på måndagsmorgonen bröt det dock loss på riktigt med gott om blixtar och dunder ackompanjerat av ett rejält regnväder. Resten av morgonen hällde regnet ner och stundtals dundrade det dovt i bakgrunden under tiden frukost tillagades och inmundigades.

Senare på måndagen anslöt kårernas Spårarscouter till lägret. Huvudsakligen ägnades förmiddagen åt att bekanta sig med lägret, dess omgivningar och lägerlivet som företeelse – en annorlunda upplevelse för de flesta av dem. För Upptäckare och Äventyrare innehöll förmiddagen fortsatt lägerbygge innan det blev dags att laga lunch.

Efter korvstroganoffen inleddes lägerprogrammet med sitt första pass av spontanaktiviteter. Spårarna testade en hinderbana som krävde mycket samarbete mellan scouterna. För upptäckarnas del blev det en del pysselaktiviteter medan Äventyrarna testade ett Varulvsspel. Ljudet av glada, entusiastiska och förväntansfulla scouter fyller nu lägerängarna och kommer så göra fram till på lördag.

Kom gärna ut en eftermiddag och hälsa på oss!

Det här inlägget postades i Kåren av Thomas Bruno. Bokmärk permalänken.