Jamboree17

Nedanstående text om Jamboree17 är skriven av David och Albin:

5 till 12 augusti åkte kåren på den nationella jamboreen i Kristianstad. Under en vecka fick vi uppleva äventyr och träffa ny kompisar! Vi sov i mysiga tält, lagade mat på gasspisar och gick på aktiviteter med nya vänner från bl.a. Vallentuna scoutkår.

Äventyrarscouterna fick lära sig mer om ett hållbart samhälle samt bygga en egen katapult och tävla om vem som kunde skjuta längst. Med en ärorik drulleplats på att skjuta minus 1 meter lärde vi oss att följa ritningen nästa gång istället för att bara hitta på eget.

Utmanarscouterna träffade gamla och nya vänner, gick på nattävling och var på beachhäng.

Vi hann även med att mysa tillsammans över kvällsfika och äta ett större antal glassar.

Lägret avslutades med en häftig show inför 11.000 scouter i publiken och konsert med Peg Parnevik. Vi konstaterade att vi inte alls ville åka hem, läger är så roligt att man bara vill stanna.

Det här inlägget postades i Upptäckare, Äventyrare, Utmanare, Kåren av Thomas Bruno. Bokmärk permalänken.