Glädje och spända nerver på scoutstarten

Det bjöds på stora leenden och en hel del spända nerver när scouterna drog igång höstterminen. På den sedvanliga scoutstarten erbjöds möjlighet för alla som är intresserade av att prova på scouting att uppleva några av aktiviteterna.

Den sista onsdagen i augusti drar scouterna igång höstterminen. Även i år hölls gemensam scoutstart och bland aktiviteterna fanns kanotpaddling på badet, backklättring, en klurig samarbetsövning, tipspromenad och en variant på pinnbröd som närmast kunde liknas vid kanelbulle på pinne. Det var glada och spända barn som gav sig ut med kanoter i poolen på badet iförda sina vanliga kläder och flytväst. Dock var det ingen som välte så alla klarade sig med kläderna förhållandevis torra.

P1150365För att träna samarbete, koncentrationsförmåga och kommunikation fanns det en klurig samarbetsövning. Med hjälp av ett litermått, upphängt i snören skulle man hämta vatten från en hink och hälla så mycket i ett rör att en nyckelring flöt upp över ytan. Utmaningen låg i att man bara fick stå i ena änden och endast genom att dra i snörena flytta, hissa, sänka och tippa litermåttet. Det ställde stora krav på både tankeverksamhet, förmåga att prata med varandra, ett lugnt och försiktigt handlag samt tålamod. Inte det lättaste för uppspelta barn och ungdomar.

P1150306För den som önskade en dos nervpirr i magen fanns möjlighet att testa backklättring. Att sitta, stå och klättra på läskbackar och bit för bit bygga en allt högre stapel som man själv sitter i toppen på är inte lätt. Att stapeln svajar lite så fort man rör på sig gör det inte lättare. De flesta som provade klarade det dock med glans upp till ungefär tre meters höjd. Där började det blir riktigt svårt och avståndet till marken gjorde det läskigt för de flesta. Det var ganska många som hade darrande knän när de kom ner till marken igen. Alla hade i alla fall stora leenden över att ha kommit högre än de förväntat sig – och kanske högre än de trodde de skulle våga?

P1150321

P1150322

I samband med inledning och avslutning av kvällen så informerade kårordförande, Pernilla Bruno, och kårledare, Therese Björk Gardell, om kårens verksamhet och det år som ligger framför oss. Under kvällen kunde också konstateras att alla nya som vill börja på Spårarna (barn födda 2006-2007) kan göra det då det finns plats för alla. Spårarna kommer ha möten på tisdagar mellan 18:30 och 20:00. Utmanarna träffades under kvällen och bestämde sig för att byta dag för sina möten. Ny tid blir måndagar med start klockan 20:00.

Nu ser vi fram mot en spännande och rolig höst!

Bilder

Här finns ett galleri med fler bilder från scoutstarten. Klicka på den första bilden och använd sedan pilarna i övre högra hörnet för att bläddra bland bilderna.

Det här inlägget postades i Kåren av Thomas Bruno. Bokmärk permalänken.