Familjeläger

Nu i helgen 20-21 september arrangerades årets familjeläger. 7 barn och lika många föräldrar tog sig efter lite klurande till Raftarp – ja, det ska ju inte alltid vara så enkelt så vi skickade de 3 patruller ut för att lösa lite uppgifter. Bl.a. skulle bänkarna på Sövde Amfiteater räknas och man skulle kolla vilket motiv det var på mosaikfönstret i Blentarp Kyrka. Även om denna ”skattjakt” blev gjort lite sent och vissa fel förekom, så klarade alla att hitta till natursköna Raftarp. Där gjorde vi upp en eld och grillade korv.

IMG_1936

Man ska inte köpa wienerkorv när man ska grilla på pinne, erfarade vi, men Elsa (vår lägerhund) hade inget emot att lite korvar hamnade framför nosen på henne.

IMG_1948

Både hon och resten av flocken blev mätta och belåtna och då var det dags att börja med lite andra aktiviteter, så som att få rest tälten.

IMG_1974

IMG_1971

Sedan blev det ett litet spår med kontroller som ”Så ska det låta i skogen”, Kims spel i sagoform, gå presenninghjul, guida en patrullmedlem genom en labyrint samt bygga tårn.

IMG_1988

På kvällen joinades vi av äventyrarna från Veberöd och Köpingebro som var på hajk. Vi på familjeläger gjorde tacos till middag, och det var väldigt uppskattat. Sedan kunde vi titta på medan äventyrarna patrullvis gjorde allt från färdig gulashsoppa till yttterfilé med klyftpotatis. Vi hade god tid att sitta runt elden tillsammans och det var supermysigt.

IMG_2001

IMG_1999

Vi gjorde även lite gummibandspyssel (ett lägerarmband i stället för lägermärke!).

IMG_2003
IMG_2007

Alla gick ljusspår i skogen och sov sedan gott i tält. Det var en fantastiskt varm och vacker lördag, som följdes av en regnig och lite ruggig söndag. Då skulle vi paddla, vilket vi efter lite frågetecken kring vad som är tillåtet i Snogeholmssjön också gjorde, fast det regnade. Sedan röstades det för att lunchen skulle lagas hemma på scoutgården, så det gjorde vi. Vi fångade i alla fall den sista sommardagen för i år, sedan kom hösten med besked!  Vissa föräldrar erkände direkt att detta var deras första scoutläger, medan andra väntade tills sista timmen med att berätta. Som ni ser behöver det inte alls vara så svårt att vara scout när man är många som hjälps åt, så det var ingen som märkte om någon var ovan att vara i skogen =)

Tack till alla som var med om vårt lilla mysiga familjeläger.

IMG_2042      IMG_1995

Hög mysfaktor när man kunde få sitta och tälja läääänge.

IMG_2036

Även ganska hög spänningsfaktor, för det var ju stora träd att klättra i.
IMG_1977   x

Inget läger utan lägerhunden Elsa 😀

Det här inlägget postades i Kåren av mettemartinsen. Bokmärk permalänken.