Terminen drar igång bit för bit!

Nu börjar terminen för ledare och funktionärer! Först är det en hajk för alla vuxna i kåren, 11-12 augusti. Har du missat att anmäla dig, hör av dig snarast till David Wernbro. Styrelsen har möte 20/8 och den 26/8 har Läs mer »

Jamboree17

Nedanstående text om Jamboree17 är skriven av David och Albin: 5 till 12 augusti åkte kåren på den nationella jamboreen i Kristianstad. Under en vecka fick vi uppleva äventyr och träffa ny kompisar! Vi sov i mysiga tält, lagade mat Läs mer »

Silveryxan 2017

Nu är den igång – Silveryxan! Äventyrarnas klassiska nattävling har precis dragit igång och nu är äventyrarna på väg ut i skog, mark och sjö för att finna Silveryxan. I år deltar två patruller och ni följer tävlingen här och Läs mer »

Visionshelg 2017

I Kirsebo scoutstuga sitter just nu ett dussintal ledare och funktionärer från kåren och diskuterar verksamheten det kommande året. Utanför stugan faller snön och lägger ett vackert vitt täcke över naturen och inne i stugan går diskussionerna varma. Uppföljning av Läs mer »

Spårarnas höstläger

Vi träffades på scoutgården där vi hälsade på upptäckarna och äventyrarna som hade JOTA-JOTI läger. Det var spännande att se vad de stora scouterna hitta på. Under förmiddagen högg vi ved för sedan göra upp eld så vi kunde grilla Läs mer »

Snyggningsdag

Ett gäng med scouter, ledare och funktionärer har idag hjälpts åt på scoutgården med diverse olika fixarprojekt. Portalen blev tvättad och den gamla KFUK-KFUM-scoutloggan nerplockad (eftersom vi inte längre är medlem i KFUK-KFUM). Trädgården blev räfsad och lägerbålsringen tillsnyggad. Vårt Läs mer »

STABEN-möte 6/10

Under torsdagskvällen hade kårens ledare och funktionärer möte. Uppslutningen var god, hela 17 personer fikade, berättade för varandra om hur avdelningsarbetet flyter på, planerade, tipsade varandra mm. Bland annat fattades beslut angående årets almanacksförsäljning och vi diskuterade sommarens jamboree. Kvällen Läs mer »

Silveryxan 2016

Chefen för Sövde Sibylla, Stefania Skräpmat, är förtvivlad. ”Vi på Sibylla här i Sövde har haft enorma framgångar. Vi har kunnat servera hur många hamburgare som helst på mycket kort tid och det har gett oss många storkunder. Till exempel Läs mer »

Sportlovshajk

Den 23 februari var vi 6 spårar-scouter och 2 ledare som var ute på en sportlovshajk. Temat för vår hajk var World thinking day, som var den 22 februari.  World Thinking Day, firas av scouter världen över som en scoutdag. Temat Läs mer »

Spårarläger 25-26 september

Helgen 25-26 september var spårarna på läger. Det var 12 scouter och 5 ledare. Vi var ute i Wressel i en stuga. På fredagskvällen vid halv 5 började lägret med att alla samlades och vi började förbereda maten. Vi åt Läs mer »