Spårarna, årskurs 2 till 3

alder-sparareNär man går i 2:an och 3:an är man spårarscout, vilket är det första steget inom scouterna. Här lär vi oss alla grunder för att när vi blir äldre kunna göra de riktigt häftiga sakerna. Det innebär bland annat matlagning, framför allt på stormkök, men ibland även över öppen eld. Spårarnas favoritmat är  krabbelurer! Vi lär oss även grunderna i surrning så att vi så småningom kan bygga höga torn, stabila vindskydd och spisar på läger. Men vi lär oss inte bara en massa saker utan har även mycket lekar och patrulltävlingar som ofta innehåller någon form av spår…

Praktisk info

På mötena försöker vi alltid att vara ute, så det är bra om man är klädd efter väder. Dessutom rekommenderar vi oömma kläder för att scouterna bekvämt ska kunna delta i lekar och det finns alltid en risk (eller chans…) att de är smutsiga och luktar rök när de kommer hem.

Mötesdagar

Spårarna har två avdelningar. Den ena träffas på tisdagar mellan 18:00 och 19:30 och den andra samma tider på torsdagar. Vi är nästan alltid på Scoutgården.

Terminsprogram

Här finner du Spårarnas terminsprogram.

Lappar

  Vill du veta mer?

  Kontakta avdelningsledarna eller kårledarna (se Kontaktsidan) så kan de berätta mer.

  Erika Läck

  E-post: erika@veberodscout.se
  Telefon:
  070-3619933

  Ansvarig ledare Spårarna