Spårarna, årskurs 2 till 3

alder-sparareNär man går i 2:an och 3:an är man spårarscout, vilket är det första steget inom scouterna. Här lär vi oss alla grunder för att när vi blir äldre kunna göra de riktigt häftiga sakerna. Det innebär bland annat matlagning, framför allt på stormkök, men ibland även över öppen eld. Spårarnas favoritmat är  krabbelurer! Vi lär oss även grunderna i surrning så att vi så småningom kan bygga höga torn, stabila vindskydd och spisar på läger. Men vi lär oss inte bara en massa saker utan har även mycket lekar och patrulltävlingar som ofta innehåller någon form av spår…

Terminen startar den 23 januari. Ny starttid för mötet är 18:15.

Mer information om terminen kommer snart.

Praktisk info

På mötena försöker vi alltid att vara ute, så det är bra om man är klädd efter väder. Dessutom rekommenderar vi oömma kläder för att scouterna bekvämt ska kunna delta i lekar och det finns alltid en risk (eller chans…) att de är smutsiga och luktar rök när de kommer hem.

Mötesdagar

Spårarna har två avdelningar. Vi har justerat tiden från förra terminen. Nya tider är 18:15 till 19:45. Ledarna träffas kl 18 för att förbereda. Det innebär att ledarna inte kommer kunna ta emot glada scouter förrän 18:15, så scouterna behöver vänta utanför.

Vi är nästan alltid på Scoutgården.

Terminsprogram

Här finner du Spårarnas terminsprogram.

Lappar

Vill du veta mer?

Kontakta avdelningsledarna eller kårledarna (se Kontaktsidan) så kan de berätta mer.

Erika Läck

E-post: erika@veberodscout.se