Vårens aktiviteter

Vårterminen är späckad med aktiviteter utöver de vanliga mötena på onsdagkvällar. Här har vi samlat information om aktiviteterna. Vi kommer uppdatera den här sidan vartefter vi kommer närmre aktiviteterna och mer information blir tillgänglig så håll koll på den här sidan!

INSTÄLLT: Utedag Vatten – 31 januari

När scouterna fick möjlighet att önska aktiviteter inför våren önskade de sig paddling i januari. Vi kan dock inte sia om isläget i slutet av månaden men utlovar en dag på eller vid Sövdesjön – oavsett om vattnet är fast eller flytande.

Vi samlas kl 09:00 vid scoutgården och åker sedan till badplatsen i Sövde. Avslutning sker kl 15 vid scoutgården.

Medtag:

• Varma kläder för utomhusaktivitet
  • Badkläder
  • Handduk
  • Matsaker
  • Komplett ombyte i vattentät packning

Tårttävling

Tema: ”En scout lär känna och vårda naturen”

Mer info finns på http://veberod.scout.se/avdelningar/aventyrarna/tarttavling-2015/

Vinterhajk

I anslutning till Sportlovet anordnar vi en vinterhajk. Planeringen är än så länge preliminär men vi tänker åka norrut på fredagkvällen till en stuga som blir vårt basläger. Lördag dag, natten till söndag och söndagen spenderar vi i skogen innan vi framåt söndag eftermiddag återvänder till stugans värme. Hemresa sker under förmiddagen på måndag den 16 februari.

200 kronor

Anmälan:

Lämna lapp till ledarna senast 31 januari 11 februari.

Betala in avgiften på kårens konto senast 12 februari.

Ledarutbildning Patrull

Ledarutbildning Patrull är en ledarskapsutbildning för äventyrarscouter som är inne på sitt andra eller tredje år som äventyrare.

Utbildningen är uppdelad i två delar. Den första delen är en mer teoretisk helg och den andra en spännande och praktisk hajk på Söderåsen. På hajken går scouterna patrullvis, men alla sover på samma övernattningsplats.

Den teoretiska delen av kursen, nedan kallad del 1. Del 2 är hajken.

Del 1 genomförs den 7 – 8 mars 2015 på Björket, (mellan Munka-Ljungby och Örkelljunga)

Del 2 genomförs den 9 – 10 maj 2015 någonstans på Söderåsen.

Kursen arrangeras av Scouternas Folkhögskola och Södra utbildningsgruppen. Scoutkåren står för kursavgiften för de scouter som fullgör både del 1 och del 2.

Mer information:

Anmälan:

Lämna anmälningslapp till ledarna senast 22 februari.

Tävlingsdag

Den 21 mars arrangerar både Malmö-kretsen och Lund-kretsen i distriktet tävlingsdagar. Vi har inte ännu bestämt vilken av dessa vi kommer delta på men Spårare, Upptäckare och Äventyrare från Veberöd kommer alla åka på samma tävlingsdag.

Mer information kommer bli tillgänglig när vi ledare fått reda på mer om de olika eventen och bestämt vilken vi ska delta på.

Våräventyr

En äventyrshajk i närheten av Veberöd. Scouterna vandrar patrullvis, löser uppgifter, ordnar sovplats och lagar mat utefter vägen.

Vi börjar på Scoutgården kl 18:00 på fredag kväll och avslutar kl 16:00 på söndag eftermiddag på samma plats.

250 kronor

Anmälan:

Lämna lapp till ledarna senast 25 mars.

Betala in avgiften på kårens konto senast 25 mars.

Tältdag

En dag vid scoutgården som kommer handla om tält. Stora tält, små tält, lätta tält och tunga tält, hela tält och trasiga tält…

Start kl 11:00 på scoutgården.

Avslutning kl 15:00 på scoutgården.

Mat/fika ordnas under dagen.

St Georg

Den 23 april firar vi, liksom alla scouter i hela världen, scouternas skyddshelgon.

Föräldrar, syskon, släkt och vänner är varmt välkomna att delta i firandet.

Kårläger

På Kristi Himmelsfärd håller vi kårläger med hela scoutkåren.

Äventyrarna åker ut på onsdag kväll.

Mer information kommer senare.

400 kronor

Anmälan:

Lämna lapp till ledarna senast 29 april.

Betala in avgiften på kårens konto senast 29 april.

Oregon

En kvällsaktivitet i Lund den 20 maj.

Samling vid busshålplats Veberöd Centrum i tid för att hinna med bussen 18:01.

Vi avslutar i Stadsparken kl 20:30 och reser därifrån med bil hem till Veberöd. Samordning av hemresan sker i samband med kårlägret.

Bakken

Lördagen den 30 maj ordnas traditionsenlig resa till Bakken.
I år är det tänkt att vistelsen på Bakken ska förlängas några timmar.

Mer information och anmälningslapp finns här.