Höstens aktiviteter

Under hösten kommer vi ha ett antal helgaktiviteter som vi vill informera lite mer om. Till varje aktivitet kommer delas ut separat lapp till scouterna men kompletterande information kommer läggas upp här.

Hösthajk

Den 25-27 september är det dags för hösthajk. Var vi kommer att befinna oss under helgen är än så länge hemligt, men vi samlas på scoutgården kl 18.30 på fredagen för packning av gemensamma saker. Vi lagar sedan gemensam middag när vi anlänt till hajkplatsen. Varje patrull får själva ordna med körning till och från hajken. Vi beräknas vara klara för upphämtning ca 14.00 på söndagen någonstans i Skåne (föräldrar får mer info om körning).

Avgift för helgen är 250 kr.

Vattenvett på Högevallsbadet!

Under höstlovsonsdagen den 28/10 kommer scouterna att få pröva sin vattenvana och simkunnighet på Högevallsbadet i Lund. Vi träffas på scoutgården kl 11.00 för gemensam vandring mot bussen. Vi beräknas vara åter på scoutgården ca kl. 17.00. Vi kommer att äta lunch på Högevallsbadet så ta med dig matsäck.

Aktiviteten är avgiftsfri

Ledarutbildning Patrull

För de som är andra- och tredjeårs äventyrare finns möjlighet att gå en patrulledarkurs i scoutdistriktets regi. På ledarutbildning Patrull får du träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kamrater i en patrull. I det här får scouten en chans att utvecklas som ledare och får många idéer för hur du kan leda din patrull hemma.

Läs mer på kursens webbplats: Ledarutbildning Patrull

Avgift för helgen är 350 kr. En del av detta kommer scoutkåren att betala.

Julskyltning

Den första advent, 29 november, är det traditionsenlig julskyltning i Veberöd och då är vi med och grillar korv, steker krabbelurer och gör reklam för scouterna.

Mer information kommer senare.

Aktiviteten är avgiftsfri.

Julmys/familjeläger

Helgen den 21-22 november är det dags för kårens familjeläger. Vi på äventyrarna träffas redan på fredagen den 20:e för lite eget julmys innan alla familjer kommer.

Mer information kommer!

Avgift för helgen är 250 kr.